Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Masa salariati

Buna ziua,

O firma (SRL) doreste sa acorde salariatilor de la birou (5 persoane) o masa calda pe zi. S-a incheiat o intelegere cu o firma de catering, aceasta urmand sa emita lunar factura pentru masa furnizata.

S-ar putea include aceste cheltuieli in categoria cheltuielilor sociale cu deductibilitate limitata la 2% din fondul de salarii sau trebuie considerate ca si avantaje in natura oferite salariatilor urmand sa fie incluse in venitul brut al fiecarui salariat?

Multumesc,

1 raspuns


la 19 Mar. 2013
Conform art. 55 alin. 4 lit. b din Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare si a HG 44/2004 privind Normele de aplicare ale codului fiscal pct. 82, in categoria veniturilor din salarii neimpozabile se cuprind: - alocatiile zilnice de hrana pentru activitatea sportiva de performanta, interna si internationala, diferentiata pe categorii de actiuni; - contravaloarea hranei, alimentelor sau numerarul acordat sportivilor pentru asigurarea alimentatiei de efort necesare in perioada de pregatire; - drepturile de hrana in timp de pace, primite de personalul din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala; - alte drepturi de aceasta natura primite potrivit actelor normative specifice, cum ar fi: alocatia de hrana zilnica pentru personalul navigant si auxiliar imbarcat pe nave; alocatia zilnica de hrana pentru consumurile colective din unitatile bugetare si din regiile autonome/societatile comerciale cu specific deosebit; alocatia de hrana acordata donatorilor onorifici de sange; alocatia de hrana pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice si altele asemenea. Asadar, in cazul dvs., aceasta masa calda acordata salariatilor, constituie venituri asimilate salariilor care se supun impozitarii. In opinia mea puteti sa le cuprindeti in contul 642; masa acordata salariatilor poate fi asimilata tichetelor de masa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x