Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

marfa degradata din 2010 pe stoc

in 2010 s-a inchis unul din puncele de lucru vanzare cu amanuntul materiale constructii ramanand pe stoc foarte multe produse care nu s-au mai returnat furnizorului .Activitatea de vanzare cu amanuntul a fost inchisa si la registrul comertului .
In contabilitate am sold in 371,378,4428 .Marfa este degradata ,expirata nemaiputand fi valorificata .Pe baza unei decezii manageriale din iunie 2016 s-a dispus scoaterea din gestiune a acestor produse .
Gestiunea s-a tinut global valoric .
Vreau sa stiu daca trebuie facuta ajustarea de tva pt aceasta marfa si daca cheltuiala este deductibila .

3 raspunsuri


la 06 Iul. 2016
Conform prevederilor codului fiscal, se considera nedeductibile cheltuielile cu marfurile degradate, daca se depaseste limita de perisabilitate. Decizia de scoatere din gestiune face ca materialele depreciate sa poata fi valorificate ca deseuri sau la un pret mai mic, altfel trebuie sa faceti ajustarea de tva.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Iul. 2016
Sa inteleg ca din 2010 pana in prezent puteam sa scad, anual la fiecare inventariere , din gestiune perisabilitati chiar daca nu am avut miscari ? Valorificarea ca deseuri se face prin autofacturare ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Iul. 2016
Puteti scade perisabilitati in limitele legale prin decizie administrator, cu calculatie pe perioadele anterioare. Valorificarea ca deseuri trebuie sa fie cu valoare, in baza unei facturi.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x