Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

legea pentru marfa expirata si declaratia


Buna ziua!
Am o firma care are magazin. firma este platitor de tva si micro. De 5ani functioneaza magazinul si niciodata nu a fost scos din stoc marfurile expirate, asa ca s-au adunat marfurile expirate la o valoare destul de mare. Intrebarea mea este cum trebuie sa calculez partea la care nu trebuie sa platesc impozit?Partea asta se refera la impozit pe profit sau si la tva ca nu trebuie sa platesc la partea respectiva?La marfurile expirate trebuie sa platesc tvaul aferent pretului de intrare?Cum trebuie sa inregistrez in contabilitate si in ce rand trebuie sa scriu tva-ul afaerent marfurilor expirate in declaratia 300?trebuie sa scriu in declaratia 300 si valoarea fara tva si tva-ul afaerent?
Adaugata in   Codul fiscal Declaratii

1 raspuns


la 20 Apr. 2015
Problema marfurilor expirate este de credibilitate. Daca acestea sunt stocate, pentru scoaterea din gestiune va trebuie decizia reprezentantului legal si o factura de distrugere a acestora. In cazul in care acestea nu exista fizic, in urma deciziei de scoatere din gestiune se elibereaza o autofactura care va regla valoarea stocurilor, inregistrarea in declaratii fiind ca si in cazul unui client.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x