Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inventariere

Persoanele care obtin venituri din activitati independente sunt obligate sa faca inventarierea dupa O.M.F.P.NR.2861/2009?
Adaugata in   Codul fiscal

2 raspunsuri


la 28 Mar. 2013
Buna seara, In temeiul prevederilor Legii Contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, entitatile au obligatia sa efectueze inventarierea elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii detinute. Inventarierea anuala este obligatorie si este reglementata de O.M.F.P. nr. 2861/2009. Persoanele care obtin venituri din activitati independente si sunt obligate sa organizeze si sa conduca evidenta contabila in partida simpla aplica prevederile prezentului ordin. In vederea efectuarii inventarierii, persoanele juridice aproba proceduri scrise, adaptate specificului activitatii, pe care le transmit comisiilor de inventariere. Inventarierea are ca scop principal stabilirea situatiei reale a tuturor elementelor de activ si de pasiv ale firmei cu ocazia inchiderii exercitiului financiar si a intocmirii situatiilor financiare anuale.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Mar. 2013
Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x