Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

intocmirea si semnarea bilantului contabil pentru anul 2013

Buna seara.
As dori sa va pun urmatoarea intrebare: din martie 1994 sunt angajata ca si contabil.Eu nu am studii superioare economice ci doar tehnice. Intotdeauna cind am avut de predat bilant, cu toate ca il intocmesc singura,am chemat pentru verificarea si semnarea lui o prietena care este economista. Anul acesta am citeva firme pentru depus bilant,o parte dintre ele nu au avut activitate in anul 2013,iar pe altele sunt angajata cu timp partial.
Inrebarea este daca as putea semna eu bilantul anul acesta.
Va multumesc.

2 raspunsuri


la 31 Mar. 2014
In legea contabilitatii se precizeaza ca situatiile financiare pot fi semnate numai de: - directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie potrivit legii; - persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale CECCAR. Avand in vedere ca nu sunteti membru autorizat CECCAR, si nu aveti studii de specialitate superioare NU puteti semna bilantul.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Apr. 2014
Buna ziua! In legea contabilitatii se precizeaza ca situatiile financiare pot fi semnate numai de: - directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie potrivit legii. Puteti semna bilantul fara nici o problema, mai ales la firmele care nu au activitate. Alegeti din bilant, alta persoana imputernicita. Iar pentru cele la care aveti contract partial, la fel. Raspunderea este a administratorului. Directorul economic este functie pentru persoana cu studii superioare dar contabilul-sef nu neaparat. Parerea mea!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x