Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregistrare reparatii auto

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: un autoturism complet amortizat a fost supus unei reparatii capitale in urma unui accident, cu cheltuieli destul de mari. Aceste sume se adauga la valoarea auto si se amortizeaza in 5 ani sau le inregistrez pe cheltuieli cu piesele de schimb si manopera? Multumesc mult!
Adaugata in   Codul fiscal

2 raspunsuri


la 27 Mai. 2013
Eu as trata acest eveniment ca o cheltuiala Conform O.M.F.P. nr. 3.055/2009, "costul reparatiilor efectuate la imobilizarile corporale, in scopul asigurarii utilizarii continue a acestora, trebuie recunoscut ca o cheltuiala in perioada in care este efectuata"( pct 107 din ordin) Numai bine!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Mai. 2013
Buna ziua, Art. 107. din ORDINUL 3055/2009are mai multe puncte, si anume: - (1) Costul reparatiilor efectuate la imobilizarile corporale, in scopul asigurarii utilizarii continue a acestora, trebuie recunoscut ca o cheltuiala in perioada in care este efectuata. (2) Sunt recunoscute ca o componenta a activului, sub forma cheltuielilor ulterioare, investitiile efectuate la imobilizarile corporale. Acestea trebuie sa aiba ca efect imbunatatirea parametrilor tehnici initiali ai acestora si sa conduca la obtinerea de beneficii economice viitoare, suplimentare fata de cele estimate initial. Obtinerea de beneficii se poate realiza fie direct prin cresterea veniturilor, fie indirect prin reducerea cheltuielilor de intretinere si functionare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x