Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregistrare in scop de TVA. ONG

Buna ziua! Cand este obligata o ONG sa se inregistreze in scop de TVA?
Va multumesc!
Adaugata in   Codul fiscal

3 raspunsuri


la 06 Nov. 2013
Buna ziua, Pentru inregistrarea persoanelor impozabile in scopuri de TVA potrivit art. 152 alin. (1) din Codul Fiscal, plafonul este de 65.000 euro. Echivalentul in lei al plafonului de 65.000 euro este 220.000 lei. Cursul de schimb aplicabil este cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data aderarii (3,3817 lei/euro), iar plafonul se rotunjeste la urmatoarea mie.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Nov. 2013
Va multumesc pentru raspunsul prompt. Imi puteti spune daca eu ca ONG (neinregistrata in scop de TVA, in prezent), pot desfasura activitate economica (sa vand haine second hand), fara sa am probleme cu cei de la FISC? Cu alte cuvinte, pot sa vand pana in momentul in care ating plafonul de 220.000 de lei, fara sa platesc TVA? Va rog frumos sa ma lamuriti. Ideea este ca noi suntem infiintati in 2012. Avem trecut in statutul asociatiei desfasurarea de activitati economice pentru autofinantarea asociatiei. Am primit rochii de mireasa + haine second hand din USA. Ddorim sa stim daca putem deja sa le vindem. Care este procedura? Trebuie sa ne luam casa de marcat? Ce este cu TVA? Sunt intrebari pe care le avem si dorim sa stim ce avem de facut in continuare din punct de vedere contabil in aceasta situatie. Va multumim din suflet pentru ajutor! Cu consideratie!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Nov. 2013
va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns! va multumesc anticipat
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x