Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inregistrare in contabilitate factura promovare firma pe facebook.

Va rog frumos daca imi puteti spune cum pot inregistra o factura de promovare firma pe Facebook. Factura este emisa de Facebook Ireland Limited, in RON. Trebuie sa fiu inregistrata in Registrul operatorilor intracomunitari?
Adaugata in   Codul fiscal Fiscalitate

2 raspunsuri


la 12 Nov. 2014
Daca firma furnizoare de servicii va face factura in lei inseamna ca aceasta are rezidenta fiscala si nu trebuie sa completati declaratia 390 si nici sa fiti inregistrati in ROI. Inregistrarea in contabilitate se face prin 623, ca publicitate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Nov. 2014
Am o situatie asemanatoare la un client care primeste factura in lei, fara TVA, de la Google Adwords. Ideea este urmatoarea: Google are nr. de inregistrare in sopuri de TVA intracomunitara, iar clientul meu este in ROI. Asadar, in situatia dvs., conteaza foarte mult nr. de inregistrare in scopuri de TVA de pe care va factureaza Facebook-ul (national sau intracomunitar). Daca este national (deci cu RO), cel mai probabil face factura cu TVA. In caz contrar, DA, trebuie sa fiti inregistrata in scopuri de TVA (cu Art. 153 sau 153.1) si DA, trebuie sa fiti inscrisa in ROI. Deasemenea DA, in aceasta ultima varianta, trebuie sa raportati operatiunea prin D390. Mai mult decat atat, ar trebui retinut impozit pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti sau ar trebui solicitat Facebook-ului certificat de rezidenta fiscala din Irlanda (probabil ca exista conventie pt. evitarea dublei impuneri cu Irlanda).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x