Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

inregistrare data cheltuieli de constituire si creditare societate

Buna seara,
Am o nelamurire cu ce data sa inregistrez in contabilitate cheltuielile de constituire si creditarea societate, daca de ex. chitanta de la Registrul Comertului in care sunt incluse chelt. de constituire este pe data de 29.07.2014, iar data de inregistrare a societatii este pe data de 07.08.2014.
Parerea mea cred ca ar trebui inregistrate cu data de 07.08.2014 deaoarede din acea data este inregistrata societatea dar nu sunt sigura de asta, iar amortizarea cheltuielilor de constituire incepand cu data de 01.09.2014 timp de 12 luni.
Multumesc!

3 raspunsuri


la 25 Oct. 2014
Inregistrarea cheltuielilor de constituire se face printr-un decont de cheltuieli pentru pentru faptul ca data la care este infiintata societatea este necompatibila cu data cheltuielilor, fiind necesara si o creditare a societatii pentru plata acestor servicii daca suma recuperata din capitalul social nu acopera cheltuielile. Pentru cheltuielile de constituire se poate aplica amortizare pe 12 luni sau se trec pe cheltuiala la finalul exercitiului, in functie de rezultatele dorite.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Oct. 2014
Nu inteleg cum adica suma recuperatea din capitalul social nu acopera cheltuielile
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Oct. 2014
Capitalul social intra in circuitul economic dupa ce se incheie procedura de inregistrare a societatii, deci capitalul social intra in contul curent sau se ridica numerar, bani cu care pot fi stinse cheltuielile de constituire
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x