Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

indemnizatie somaj

Pot beneficia de indemnizatie de somaj daca al doilea contract de munca unde sunt incadrata cu 2 ore - deci nu am functia de baza - inceteaza cu acordul partilor? Momentan sunt in concediu crestere copil, firma la care sunt incadrata cu functia de baza doreste sa-mi inceteze contractul de munca prin concediere. Astfel incetarea contractului nu mi se poate imputa mie, drept urmare pot beneficia de somaj. La cea de-a doua firma trebuie sa renunt eu pentru ca indemnizatia de somaj este mai mare decat salariul pe care-l obtin in cele 2 ore de munca.

Va multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 16 Iun. 2012
Vezi ART. 12 din Ordonanta de Urgenta Nr. 148 /2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului: "2. Plata indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. 1, respectiv la art. 2, se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare." Asadar pentru a beneficia de aceasta indemnizatie pe parcursul Concediului de crestere ingrijire copil nu trebuie sa realizati venituri supuse impozitarii. In momentul intrarii in concediul de crestere ingrijire copil, acest contract cu timp partial ar fi trebuit la randul lui suspendat!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x