Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

indemnizatie si director general

Buna ziua, la o societate pe actiuni cu capital integral privat directorul general este numit si admnistrator unic pt care va primi o indemnizatie de administrator .ce se intampla cu CIM al directorului general? cum ii plateste societatea indemnizatia de administrator ? ii fac contract de mandat?ce obligatii fiscale implica?
Multumesc pt raspuns
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 21 Aug. 2014
Avand in vedere prevederile legale, administrarea si conducerea societatii pe actiuni, din art. 137 a legii societatilor comerciale, societatea pe actiuni este administrata de unul sau mai mulţi administratori. Cu respectarea prevederilor art. 143 din lege, administratorii pot delega conducerea societatii unuia sau mai multor directori, numind pe unul dintre ei director general. In conformitate cu art. 1371 alin. (3), pe durata indeplinirii mandatului, administratorii nu pot incheia cu societatea un contract de munca. Daca administratorii au fost desemnati dintre salariatii societatii, contractul individual de munca este suspendat pe perioada mandatului. Prin actul constitutiv sau prin hotararea adunarii generale a actionarilor se poate prevedea ca unul sau mai multi administratori sa fie independenti in conditiile prevazute de art. 1382 din lege. In concluzie, daca prin hotarare a.g.a. administratorul unic da mandat de delegare catre directorul general, acesta poate conduce societatea in calitate de directoe general cu contract de munca. In cazul in care acesta exercita atributiile de conducere in calitate de administrator, nu poate avea si calitatea de directoe general.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x