Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Indemnizatia crestere copil

Buna ziua. Am o prietena care pe data de 1 oct s-a angajat cu 8 ore. In noiembrie s-a angajat si in alta parte dar cu 4 ore. Din ianuarie
a fost timp de 10 zile numai cu 4 ore pt ca au concediat-o cei la care lucre cu 8 ore. Din 1 februarie s-a angajat dinou cu 8 ore dar a ramas si la 4 ore la societatea unde era deja. Daca a ramas insarcinata, va beneficia de indemnizatia de crestere copil? Va naste in noiembrie. Adica ma refer la faptul ca are numai 4 ore timp de 10 zile in luna ianuarie. Nu are in schimb nicio zi pierduta incepand cu luna octombrie 2013.
Este obligatoriu sa ai numai 8 ore in ultimele 12 luni anterioare nasterii? Aici nu stie ea si este ingrijorata ca numai poate beneficia de aceasta indemnizatie din cauza acelor 10 zile in care are numai 4 ore ci nu 8.
Multumesc!

1 raspuns


la 03 Feb. 2014
Conform prevederilor OUG 158/ 2005 eneficiaza de indemnizatie de maternitate o persoana care nu este salariata,dar care are activitate de intreprinzator individual,si care achita contribuitii la sanatate si la pensie. Indemnizatia de maternitate se calculeaza ca 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni, pe baza carora s-a stabilit contributia individuala de asigurari sociale de sanatate, din cele 12 luni din care s-a constituit stagiul de cotizare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x