Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Inchiriere in scop turistic

Care este formularistica pentru inchiriere in scop turistic si cum se calculeaza impozitul pe veniturile din inchiriere in scop turistic? Multumesc!
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 03 Aug. 2012
Veniturile obtinute din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala, avand o capacitate de cazare mai mare de 5 camere de inchiriat, sunt calificate ca venituri din activitati independente pentru care venitul net anual se determina pe baza de norma de venit sau in sistem real . Alegerea metodei de determinare a venitului pe baza normei anuale de venit sau in sistem real, potrivit optiunii contribuabilului se efectueaza prin completarea corespunzatoare a "Declaratiei privind venitul estimat/ norma de venit", pentru anul in curs. Contribuabilii care realizeaza venituri din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala pentru care venitul se determina pe baza normei anuale de venit au obligatia sa completeze "Fisa capacitatii de cazare" cu informatiile necesare, in vederea stabilirii de catre organul fiscal competent a impozitului anual datorat. Formularele tipizate se regasesc in Ordinul nr.52/2012.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x