Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

in legatura cu noile prevederi ale codului fiscal 2016

Buna seara! As avea si eu nevoie de niste lamuriri.In Mai 2013 am deschis un SRL-D asociat unic,firma a avut activitatea doar cateva luni.Din 2014 firma este fara activitatea,fara angajati,sediul social expirat in 2015 si 0 profit si fara datorii,declaratiile sunt depuse pana in prezent.Pentru dizolvarea si radierea firmei am fost sfatuita sa astept pana trece de la SRL-D la SRL,adica in Mai 2016.
Intrebarea este daca noile prevederi in legatura cu impozitul din 2016 ar putea sa ma afecteze si pe mine,adica sa platesc 2200 lei plus taxele care oricum trebuie sa le platesc pentru inchiderea firmei,deoarece am fost scutita de taxe la deschiderea ei?Sau ar fi mai indicat sa incep de acum cu radierea ei si sa nu mai astept pana in 2016????
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 28 Nov. 2015
La constituirea societatii ati beneficiat de anumite facilitati care generau niste obligatii pe un termen determinat. In cazul in care doriti lichidarea voluntara a firmei, aveti posibilitatea sa amanati procedura pana la implinerea termenului daca ati respectat toate prevederile legale pentru facilitatile obtinute, sau puteti incepe procedura imediat, daca facilitatile trebuie restituite pentru nerespectarea conditiilor, fapt care nu va mai genera cheltuieli suplimentare pentru perioada urmatoare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x