Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozitarea locuintei in conformitate cu noul Cod fiscal

Buna seara,
As dori niste explicatii legate de noul Cod fiscal aplicat de la anul. Problema majora de care o sa ma lovesc este legata de impozitarea locuintei. Concret cazul meu: eu am un PFA infiintat in 2012, in sistem real, cu sediul acasa trecut in acte, dar activitatea mi-o desfasor in alta parte (prestez servicii la un spital-cod CAEN 6311). Am incheiat un contract de comodat cu mama(care este proprietara locuintei) pe o camera in suprafata de 20mp.
Cum o sa mi se aplice impozitul de la anul??Se va face o evaluare a locuntei, a camerei???
Multumesc

1 raspuns


la 10 Dec. 2015
Impozitarea sediului si a puctului de lucru se va face diferit fata de persoanele fizice incepand cu ianuarie 2016, fata de perioada anterioara cand se folosea aceasta diferentiere pe proprietar persoana juridica sau fizica. Daca impozitarea pentru 2015 era de 0.1% din valoare pentru persoanele fizice si 0.25-1.5% pentru proprietarii persoane juridice, din 2016 se aplica pentru locuinte rezidentiale 0.08-0.2%, iar pentru cele nerezidentiale intre 0.2-1.3%, chiar 2% in cazul in care aceasta nu a fost reevaluate in ultimii 5 ani. Cotele prezentate ca interval sunt aplicabile in functie de hotararea consiliilor locale. Pentru cazul prezentat, este clar ca impozitul este mai mare decat cel perceput in perioada anterioara si se va aplica proprietarului pentru toata suprafata.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x