Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozitare si contributii achizitii cereale de la persoane fizice de la 01 februarie 2013

In urma modificarilor legislative aparute prin OG 8 din 23.01.2013 cu aplicabilitate de la 01.02.2013, dpdv al persoanelor juridice (SRL) (in speta categoria "unitati specializate pentru colectare...."), ramane valabila impozitarea prin retinere la sursa a furnizorilor de cereale persoane fizice (in baza borderourilor de achizitie) la momentul achizitiei de la acestea? Pana acum se retineau la sursa, in momentul platii, 2% impozit si 5.5% contributia la sanatate, aplicate la valoarea bruta a produselor vandute. Cum s-a modificat aceasta prevedere? Firma care achizitioneaza mai are vreo obligativitate in raport cu acest tip de tranzactie? Multumesc!

1 raspuns


la 30 Ian. 2013
Iata care sunt noile prevederi ale Art. 74, asa cum a fost modificat de OG 8/2013: Calculul ºi plata impozitului aferent veniturilor din activitãþi agricole (1) Impozitul pe venitul din activitãþi agricole se calculeazã de organul fiscal competent prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activitãþi agricole stabilit pe baza normei anuale de venit, impozitul fiind final. (2) Contribuabilul care desfãºoarã o activitate agricolã prevãzutã la art. 71 alin. (1) pentru care venitul se determinã pe bazã de normã de venit are obligaþia de a depune anual o declaraþie la organul fiscal competent, pânã la data de 25 mai inclusiv a anului fiscal, pentru anul în curs. În cazul în care activitatea se desfãºoarã în cadrul unei asocieri fãrã personalitate juridicã, obligaþia depunerii declaraþiei la organul fiscal competent revine asociatului care rãspunde pentru îndeplinirea obligaþiilor asociaþiei faþã de autoritãþile publice în cadrul aceluiaºi termen. Anexa declaraþiei depusã de asociatul desemnat va cuprinde ºi cota de distribuire ce revine fiecãrui membru asociat din venitul impozabil calculat la nivelul asocierii. (3) Declaraþia prevãzutã la alin. (2) nu se depune pentru veniturile prevãzute la art. 72. (4) Organul fiscal competent stabileºte impozitul anual datorat ºi emite decizia de impunere, la termenul ºi în forma stabilite prin ordin al preºedintelui Agenþiei Naþionale de Administrare Fiscalã. (5) Plata impozitului anual stabilit conform deciziei de impunere anuale se efectueazã cãtre bugetul de stat în douã rate egale, astfel: a) 50% din impozit pânã la data de 25 octombrie inclusiv; b) 50% din impozit pânã la data de 15 decembrie inclusiv. (6) Impozitul se vireazã la bugetul de stat ºi din acesta nu se distribuie cote defalcate cãtre bugetele locale."
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x