Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozitare pentru contributia suportata de angajat la fond de pensii facultative

Buna ziua,

In cazul in care angajatul contribuie la un fond de pensii privat cu 140 lei/luna, ce contributii i se retin pentru aceasta suma? Toate contributiile sociale, fara impozit?

Multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

2 raspunsuri


la 05 Feb. 2015
Incheierea unui contract cu o societate ce ofera pensii private se face intre persoana fizica si societatea de pensii. In acest caz angajatorul salariatului ce rol are? Pentru sumele achitate catre salariat trebuie sa se retina taxele si impozitele pentru veniturile salariale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Feb. 2015
Doar contributiile efectuate in numele angajatilor la fondurile de pensii facultative, in conformitate cu legislatia in materie, precum si cele la schemele de pensii facultative calificate astfel in conformitate cu legislatia privind pensiile facultative de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, efectuate catre societati autorizate, stabilite in state membre ale Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European, sunt acceptate in limita echivalentului in lei a 400 de euro pentru fiecare participant, intr-un an fiscal. Aceste pensii trebuie sa fie inregistrate ca clauza distincta in contractul de munca.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x