Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozitare diferente curs valutar microintreprindere

Buna dimineata,

Va rog sa ma ajutati in privinta impozitarii diferentelor de curs la microintreprindere.
Intrucat in codul fiscal este mentionat la art 53 al 1 lit h este mentionat ca veniturile din diferente de curs se scad din baza impozabila, si la al 2 lit b în trimestrul IV sau în ultimul trimestru al perioadei impozabile, în cazul contribuabililor care îşi încetează existenţa, diferenţa favorabilă dintre veniturile din diferenţe de curs valutar/veniturile financiare aferente creanţelor şi datoriilor cu decontare în funcţie de cursul unei valute, rezultate din evaluarea sau decontarea acestora, şi cheltuielile din diferenţe de curs valutar/cheltuielile financiare aferente, înregistrate cumulat de la începutul anului, eu am ineles ca daca am diferenta favorabila nu se impoziteaza intrucat societatea nu isi inceteaza activitatea. Va rog sa-mi spuneti daca am interpretat gresit.

Va multumesc,
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 06 Feb. 2019
Veniturile din diferente de curs se inregistreaza la finalul fiecarei perioade fiscale. Aceste venituri intra in calculul impozitului pe profit din perioada respectiva. Interpretarea prezentata se poate utiliza in situatia reevaluarii bunurilor imobile.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x