Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozitare contract prestari servicii cu artisti

Sunt reprezentant Asociatie in domeniu cultural si voi organiza un Festival de muzica, primind pentru aceasta fonduri locale ale Primariei.
Pentru aceasta activitate voi contracta artisti - interpreti locali, care de principiu sunt salarizati in alte parti (ex. Opera Brasov), care vor aparea pe scena si vor interpreta piese muzicale nationale si internationale. Pentru aceste piese interpretate eu organizator voi plati la ORDA taxele aferente conform Legii nr. 8 / 96 a dreptului de autor.
Intrebarea este ce taxe trebuie platite in baza conventiilor civile de prestari servicii pe care le inchei cu artistii pentru remuneratia stabilita cu acestia in contract, o suma fixa platita dintr-o data.
Se taxeaza conform normelor prevazute la conventiile civile, doar cu 16% impozit retinut la sursa sau conform taxelor prevazute drepturilor de autor.

Multumesc

2 raspunsuri


la 08 Feb. 2017
Pentru prestatiile artistice, in calitate de organizator veti incheia contract de prestare cu drepturi de autor la care se calculeaza impozit 16% si cass 5,5% optional daca nu este salariat cu cim. Taxa orda trebuie platita conform grilei de tarife cu durata si categoria.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Iul. 2017
In anul 2017 , spre deosebire de 2016, pentru contractele de drepturi de autor se datoreaza atat CAS (contributia de asigurari sociale ) cat si CASS (contributia de asigurar sociale de sanatate), indiferent daca persoana este salariata sau nu. A se vedea art.149 Cod Fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x