Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozitare cod CAEN 7022

Microintreprinderile cu un angajat pot desfasura activitate cu acest cod? Am auzit ca daca e obiect principal de activitate, in acest caz, impozitul pe venit e 16%, nu 3%, e adevarat?

5 raspunsuri


la 04 Mar. 2013
Buna seara, Potrivit OG nr. 8/2013, Art. 112. - (1) Impozitul reglementat de prezentul titlu este obligatoriu. (2) Microintreprinderile platitoare de impozit pe profit sunt obligate la plata impozitului reglementat de prezentul titlu incepand cu anul fiscal urmator, daca indeplinesc conditiile prevazute la art. 112 1. (3) Pentru anul 2013, persoanele juridice romane platitoare de impozit pe profit care la data de 31 decembrie 2012 indeplinesc conditiile prevazute la art. 112 1 sunt obligate la plata impozitului reglementat de prezentul titlu incepand cu 1 februarie 2013, urmand a comunica organelor fiscale teritoriale modificarea sistemului de impunere, potrivit prevederilor Codului de procedura fiscala, pana la data de 25 martie 2013 inclusiv. Pana la acest termen se va depune si declaratia privind impozitul pe profit datorat pentru profitul impozabil obtinut in perioada 1 ianuarie 2013-31 ianuarie 2013, prin exceptie de la prevederile art. 34 si 35. (4) O persoana juridica romana care este nou-infiintata este obligata sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor incepand cu primul an fiscal, daca conditia prevazuta la art. 112 1 lit. d) este indeplinita la data inregistrarii la registrul comertului. (5) Microintreprinderile nu mai aplica acest sistem de impunere incepand cu anul fiscal urmator anului in care nu mai indeplinesc una dintre conditiile prevazute la art. 112 1. (6) Nu sunt obligate sa aplice sistemul de impunere reglementat de prezentul titlu persoanele juridice romane care: a) desfasoara activitati in domeniul bancar; b) desfasoara activitati in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital, cu exceptia persoanelor juridice care desfasoara activitati de intermediere in aceste domenii; c) desfasoara activitati in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului. (7) Persoanele juridice romane care au optat pentru acest sistem de impunere potrivit reglementarilor legale in vigoare pana la data de 1 februarie 2013 pastreaza acest regim de impozitare pentru anul 2013.” Prin urmare daca oferiti servicii de consultanta si management, nu sunteti obligati sa treceti la impozitarea de 3%.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Mar. 2013
Dar daca vreau, pot trece la impozit micro daca firma este pe cod CAEN 7022? Nu am inteles acest lucru. Pot sa aleg impozit 3% daca sunt cod CAEN 7022 si cu cifra de afaceri mai mica de 65000 euro? Multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Mar. 2013
Buna ziua, Conform articolului din Codul Fiscal mai jos mentionat nu puteti opta dumneavoastra pentru acest sistem de impunere. Daca aveti cifra de afaceri sub pragul de 65000 euro nu treceti la impozitarea pe microintreprinderi de 3%.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Mar. 2013
Cod CAEN:7022 - Activitati de consultanta pentru afaceri si management. Nu sunteti microintreprindere. Ramaneti la 16%.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Apr. 2013
Buna ziua, doamna Cruciu, Mie personal, textul de lege pe care dvs l-ati pus in acest comentariu este foarte ambiguu. Eu il inteleg in felul urmator: "Se numeste microintreprindere, persoana juridica romana care indeplineste cumulativ urm. conditii: - realizeaza venituri din activitati altele decat in domeniul bancar, in domeniul asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital [...] Pana aici imi este clar. Daca vinzi asigurari/reasigurari sau produse bancare, nu te incadrezi. In schimb, paragraful urmator ma da peste cap. El spune asa: - [...] cu exceptia persoanelor juridice care desfasoara activitati de intermediere in aceste domenii, in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului." Concluzia mea este ca daca sunt consultant sau am un contract de management in asigurari/reasigurari sau domeniu bancar, pot fi microintreprindere. Va rog sa-mi spuneti daca interpretarea mea este corecta sau daca gresesc, unde gresesc? Multumesc anticipat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x