Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozit venit nerezidenti

Buna ziua,

Ca persoana juridica din Romania avem incheiat un contract de prestari servicii (servicii management, consultanta, servicii financiare, servicii IT) cu o firma din Olanda in sensul ca firma din Olanda ne factureaza lunar astfel de servicii. In conformitate cu modificarile din OG 8/2013 aceste servicii vor fi impozitate in Romania? Mentionez ca obiectul de activitate al firmei din Romania este transport rutier international de marfa.

Multumesc,

1 raspuns


la 08 Feb. 2013
Buna ziua, Conform art. 115 din Codul Fiscal, "sunt venituri impozabile in Romania veniturile obtinute de nerezidenti din prestarea de servicii de management sau de consultanta din orice domeniu". Impozitul datorat de nerezidenti pentru veniturile impozabile obtinute din Romania se calculeaza, se retine si se plateste la bugetul de stat de catre platitorii de venituri, respectiv de catre societatea din Romania. Impozitul datorat se calculeaza prin aplicarea cotei de 16% asupra veniturilor brute. Potrivit Conventiei de Evitare a Dublei Impuneri („CEDI”) incheiata intre Romania si Olanda, veniturile obtinute din servicii de management platite din Romania catre Olanda se incadreaza la articolul 7 - „Profiturile intreprinderii”, nefiind impozitate in Romania. Ca sa se poata aplica prevederile CEDI, potrivit articolului 118 (2), nerezidentul trebuie sa prezinte societatii din Romania, in momentul realizarii venitului, certificatul de rezidenta fiscala eliberat de catre autoritatea competenta din statul sau de rezidenta, precum si, dupa caz, o declaratie pe propria raspundere in care se indica indeplinirea conditiei de beneficiar in situatia aplicarii legislatiei Uniunii Europene.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x