Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

impozit si contributii sociale datorate de un traducator

Buna ziua,
1. Sunt angajat cu norma intreaga, prin urmare angajatorul plateste toate impozitele si contributiile sociale aferente salariului pe care il primesc. In conditiile astea, daca vreau sa lucrez ca traducator si realizez venituri, trebuie sa platesc contributii sociale a doua oara ?
2. Exista cumva prin lege stabilit un prag minim pentru veniturile realizate din activitatea de traducator pana la care nu se platesc contributii sociale, impozit pe venit ?
Adica, daca din activitatea de traducator realizez un venit, in jur de 1500 de lei pe AN nu pe luna, tot trebuie sa platesc impozit pe venit si contributii sociale ? Ma gandesc ca se ia in considerare salariul minim pe economie, astfel spus daca nu realizezi, din acivitatea independenta, salariul minim pe economie, atunci nu ai nicio obligatie fiscala.
Sper ca m-am facut inteles si va multumesc pentru amabilitate.

1 raspuns


la 31 Mar. 2016
Ca traducator trebuie sa aveti o forma legala sub care sa desfasurati activitatea. In opinia mea trebuie sa fiti pfa care are costurile ei fiscale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x