Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

impozit profit

o microintreprindere care devine platitoare de impozit pe profit in decembrie 2012 cum declara si plateste impozitul pe profit?

trebuie sa depuna si declaratie 710 pentru impozitul pe microintreprinderi declarat si platit in 2012?

pina cind poate sa depuna declaratia de mentiuni 010 cu modificarile din vectorul fiscal, si daca trebuie sa mai depuna si declaratia 094 cu cifra de afaceri? multumesc mult!

1 raspuns


la 21 Ian. 2013
Declararea ºi plata impozitului pe profit , se efectueazã trimestrial, pânã la data de 25 inclusiv a primei luni urmãtoare încheierii trimestrelor I - III. Definitivarea ºi plata impozitului pe profit aferent anului fiscal respectiv se efectueazã pânã la termenul de depunere a declaraþiei privind impozitul pe profit prevãzut la art. 35."- adica pana la 25 martie. Asadar nu se va mai completa ºi depune formularul 100 pentru trimestrul IV pânã la data de 25 ianuarie 2013, definitivarea ºi plata impozilui pe profit anual efectuându-se prin formularul 101 „Declaraþie privind impozitul pe profit”. Nu se depune 710 pentru impozitul microintreprinderi. Acesta se va include la regularizare in declaratia 101. Formularul 010 pentru modificarea vectorului fiscal se depune in termen de 30 de zile de la inchiderea exercitiului financiar ( 30.01.2013). Formularul 094 se depune pentru declararea cifrei de afaceri obinuta in anul 2012 în vederea mentinerii si pentru anul fiscal 2013 a perioadei fiscale trimestriale la TVA. Acest formular se depune de catre persoanele impozabile care în anul fiscal 2012: - au avut perioada fiscala la TVA trimestrul si - au realizat în cursul anului o cifra de afaceri din operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere de pana la 100.000 de euro. Formularul cuprinde si o mentiune referitoare la faptul ca societatea nu au efectuat achiziii intracomunitare de bunuri în anul 2012.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x