Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozit pe venit nou

Daca am cod CAEN 7022 (consultanta pentru afaceri si management) intru in categoria celor care trec de la impozit pe profit 16% , la impozit pe venit 3% ?
Va multumesc !
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 06 Feb. 2013
Incepand cu data de 01.02.2013 impozitul pe veniturile microintreprinderilor este obligatoriu pentru entitatile care indeplinesc conditiile specificate de OG nr. 8/2013 . O microintreprindere este o persoana juridica romana care îndeplineste cumulativ urmatoarele conditii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent: - realizeaza venituri, altele decat cele din activitati in domeniul bancar, in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital, cu exceptia persoanelor juridice care desfasoara activitati de intermediere in aceste domenii, in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului; - a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei al 65.000 euro; - capitalul social este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale. Asadar, in cazul dvs. avand obiect de activitate "consultanta pentru afaceri si management", nu indepliniti cumulativ conditiile sus mentionate pentru a deveni platitor de impozit pe venitul microintreprinderilor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x