Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozit pe cladiri cu destinatie mixta la persoane fizice.

Buna ziua,

Speta noastra este urmatoarea:

-Imobilul la care figureaza adresa sediului social al firmei si-a schimbat proprietarul prin act de vanzare-cumparare, datat 15.11.2015, actualul proprietar fiind persoana fizica. Adresa sediului social nu s-a modificat. Noul Contract de comodat, incheiat intre societate si noul proprietar persoana fizica, prin care se atribuie societatii acelasi spatiu ca sediu social, a fost inregistrat la Oficiul Registrului Comertului, in decembrie 2015, intrucat vechiul contract care atesta dreptul de folosinta al aceluiasi spatiu drept sediu social, expirase ca durata;

-La sediul social, practic, nu se desfasoara nici o activitate, societatea nu deduce cheltuieli cu utilitatile. In schimb, societatea figureaza la Registrul Comertului cu activitati declarate a se desfasura atat la sediul social, cat si in afara acestuia.

1. In conditiile de mai sus, in care se schimba proprietarul imobilului, trebuie sa inregistram si la Administratia Finantelor Publice de sector (NU NUMAI LA O.R.C.) NOUL CONTRACT DE COMODAT? (Am inteles ca de la O.R.C. se trimit modificarile si la fisc), desi in cazul nostru, ceea ce intereseaza fiscul, si anume adresa sediului social, nu s-a modificat .

2. Pentru declaratia impozitului pe cladire cu destinatie mixta, in cazul nostru, este obligatoriu sa
avem la dosar si un raport de evaluare din care sa rezulte datele privind SUPRAFATA din imobil atribuita sediului social al firmei comodatare, sau este suficient daca aceasta suprafata este specificata in contractul de comodat si este declarata pe propria raspundere de catre comodatar? (Un raport de evaluare costa mai mult decat impozitul in sine).

Multumim.

1 raspuns


la 14 Mar. 2016
Pentru schimbarea contractului privind sediul social veti avea depuse actele la onrc, urmand ca la itl proprietarul sa faca declaratia formular prin care sa declare impobilul ca rezidenta, locuit de persoana fizica, ce nu afecteaza calcularea impozitului, iar pentru societate, trebuie sa depuneti formularele de modificare de sediu daca este alta locatie si ati modificat certificatul de inregistrare, altfel, nu aveti de ce sa faceti modificare. Raportul de evaluare se depune in cazul in care aveti un spatiu utilizat de firma in cadrul imobilului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x