Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Impozit micro conform OG.8/2013

Imi cer scuze, dar incerc sa aflu raspunsul dvs in legatura cu urmatoarea problema legata de aplicarea OG.8/2013
Am observat ca normele de aplicare nu au fost inca publicate, insa am un client care are urmatoarea situatie.
In anul 2012 societatea a fost incadrata la micro platind 3%, realizand in 2012 o cifra de afaceri de 62.000 euro, insa venituri totale de 78.000 euro (diferenta de venit fiind generata de diferente de curs valutar).
In acest caz, ce se intampla in 2013? Unde se incadreaza si daca trebuie sa depun vreo declaratie la ANAF pentru a ramane la 3% ?
De la ANAF Suceava, mi s-a raspuns ca nu au inca un raspuns pentru situatia specificata mai sus si considera ca societatea ar ramane tot la 3%, insa a fost doar ceva verbal.
Va multumesc.

2 raspunsuri


la 04 Feb. 2013
Conform OG nr. 8/2013, microîntreprinderea este o persoanã juridicã românã care îndeplineºte cumulativ urmãtoarele condiþii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent: - realizeazã venituri, altele decât cele din activitãþi în domeniul bancar, în domeniile asigurãrilor ºi reasigurãrilor, al pieþei de capital, cu excepþia persoanelor juridice care desfãºoarã activitãþi de intermediere în aceste domenii, în domeniile jocurilor de noroc, consultanþei ºi managementului; - a realizat venituri care nu au depãºit echivalentul în lei al 65.000 euro; - capitalul social este deþinut de persoane, altele decât statul ºi autoritãþile locale. Avand in vedere ca veniturile realizate de societatea dvs. sunt de 78.000 euro, trebuie sa depuneti declaratia 010 pentru schimbarea vectorului fiscal, devenind platitor de impozit pe profit, incepand cu 01.02.2013.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Feb. 2013
Va multumesc pentru raspuns si promptitudine. Insa va rog daca se poate sa imi explicati ce inseamna "Persoanele juridice romane care au realizat venituri intre 65.001 euro si 100.000 euro si care au optat pentru acest sistem de impunere (potrivit reglementarilor legale valabile pana la1 februarie) pastreaza acest regim de impozitare pentru anul 2013." Se aplica cele de mai sus in cazul pentru care v-am cerut parerea? Cei de la ANAF mi-au spus ca nu regasesc in OG.8/2013 cazul citat, astfel incat sa astept normele de aplicare . Va multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x