Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

impozit drepturi salariale aferente hotararilor judecatoresti

Buna ziua,
Pentru drepturile salariale castigate printr-o hotarare judecatoreasca, institutia noastra a recalculat drepturile de plata aferente perioadei 2015-2017, care au fost platite in luna iunie 2018.

Statele de plata au fost refacute pentru intreaga perioada, s-au calculat contributiile cu procentele de la acea vreme. Pentru aceste venituri (incasate in luna iunie 2018) s-a calculat impozit pe venit in cota de 16%, pentru ca s-a considerat ca are acelasi regim cu contributiile.
Care este cota legala de impozit, dat fiind ca de la 1 ianuarie 2018 este 10%, iar banii au fost incasati in luna iunie 2018?

Daniela Musat

2 raspunsuri


la 06 Iun. 2019
In urma hotararii judecatoresti, institutia a facut recalcularea drepturilor salariale pentru perioada respectiva si a emis un stat de diferente. Pentru acesta se aplica contributiile si impozitul din momentul in care se stinge datoria. In cazul in care faceti state de diferente pentru fiecare luna din perioada anterioara ar trebui facute modificari ale situatiilor financiare si refacute declaratiile de salarii, corectie care ar trebui sa vina ca o eroare contabila si nu ca aplicarea unei hotarari judecatoresti..
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Iun. 2019
Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x