Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

impozit 2% virat unei asociatii

Buna ziua,

As avea nevoie de un ajutor din partea dumneavoastra. Tin contabilitatea une asociatii patronale. Anul acesta au fost trimise declaratiile 230 de catre mai multe persoane in contul acestei asociatii pentru ca mai departe asociatia sa doneze banii unei persoane bolnave de cancer pulmonar.
Ce documente trebuiesc intocmite si care ar fi monografia contabila de primirea banilor de la ANAF si virarea lor catre persoana bolnava.

Va multumesc anticipat!

1 raspuns


la 22 Iul. 2014
Pentru situatia in care primiti bani pentru sprijinirea activitatii de la persoane juridice sau fizice, inclusiv statul, conform statutului asociatiei, acestea sunt considerate donatii. Inregistrarea contabila a sumei incasate se face prin 5121= 7331 pentru banii incasati prin contul bancar sau 5311= 7331 pentru incasarea in numerar prin casa. Documentul justificativ este extrasul bancar prin care s-a facut incasarea. Pentru persoana care-i primeste va trebui sa faceti un contract de sponsorizare in care treceti detaliat destinatia sumei de bani si modul in care beneficiarul trebuie sa va demostreze cum a cheltuit banii primiti (copii de pe documente de cheltuieli). Dar sa aveti in vedere ca nu dumneavoastra trebuie sa faceti respectivele cheltuieli. Chiar daca le faceti dumneavoastra, nu le faceti in numele dumneavoastra adica pe numele dumneavoastra. Inregistrarea contabila este 6582 = 5121 cu suma din contractul de sponsorizare.
Voteaza raspuns 2 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x