Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Fiscalitate vanzare teren reevaluat sub pretul de achizitie

Buna ziua,
Societatea comerciala la care sunt unic asociat vinde in luna august 2012 un teren detinut din 2007, avand un pret de achizitie de 100.000 lei. Pretul de vanzare est de 20.000 lei, si este pretul stabilit prin reevaluarea facuta cu o luna inaintea vanzarii.
Cum se trateaza tranzactia in contabilitatea firmei din punct de vedere fiscal ? Cum se calculeaza impozitul si TVA ?

1 raspuns


la 29 Aug. 2012
Veniturile si cheltuielile care se iau in calcul la stabilirea profitului impozabil sunt cele inregistrate in contabilitate potrivit reglementarilor contabile date in baza Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si orice alte elemente similare veniturilor si cheltuielilor, din care se scad veniturile neimpozabile si se adauga cheltuielile nedeductibile conform prevederilor art. 21 din Codul fiscal. Diferenta din reevaluare se recunoaste ca venit numai in masura in care compenseaza o descrestere din reevaluare a aceluiasi activ recunoscut anterior ca o cheltuiala deductibila.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x