Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Fapt generator: TVA la prestari servicii, beneficiar intern

Buna ziua,

O firma (X) posesoare de aparate automate de cafea doreste sa incheie un contract de prestari servicii cu o alta firma din Romania (Y) care ii pune la dispozitie mai multe spatii in care se instaleaza cate un automat cafea.
Firma (X) va plati din valoarea lunara a incasarilor un procent de 10% fara TVA, firmei (Y). Aceasta din urma va calcula si factura pe baza citirii contoarelor (se vor specifica indecsii in PV acceptate de ambele parti) in prezenta reprezentantilor ambelor firme, acel procent de 10%.
Intrebarea este daca s-ar putea specifica in contract ca citirea contoarelor sa se faca trimestrial iar factura sa se emita pana in data de 15 ale lunii urmatoare incheierii trimestrului sau citirea trebuie facuta obligatoriu lunar si factura trebuie emisa pana in a 15 zi a lunii urmatoare?
Firma (Y) nu aplica TVA la incasare si depune decontul 300 lunar.
Multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 10 Ian. 2014
Citirea contoarelor si facturarea se vor face conform specificatiilor din contractul incheiat de parti. (se poate citi trimestrial " s-ar putea specifica in contract ca citirea contoarelor sa se faca trimestrial iar factura sa se emita pana in data de 15 ale lunii urmatoare incheierii trimestrului").
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x