Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Facturare

Buna ziua,
Firma la care lucrez are contract de chirie pentru o suma lunara, sa zicem 100 euro.vIn acelasi timp chiriasul ne ofera servicii lunar in valoare de 50 euro. Se doreste incheierea unui act aditional la contract in care se stipuleaza faptul ca chiria ramane la aceeasi valoare de 100 euro, dar factura lunara emisa de noi este mai mica cu valoarea fixa a serviciilor primite de la chirias, respectiv 50 euro, iar chiriasul emite o factura cu valoare 0. Am rugamintea sa imi spuneti daca este corect.
Adaugata in   Codul fiscal

2 raspunsuri


la 08 Aug. 2013
Buna ziua, Dupa parera mea acest lucru nu este corect. Chiriasul nu are cum sa emita o facture cu valoarea 0. Se poate specifica in contract ca se va deduce suma de 50 euro, aferenta serviciilor prestate de chirias, iar acesta va plati doar diferenta de 50 euro, pana la total chirie pe luna respective.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Aug. 2013
In conf cu prevederile Codului Fiscal cei doi vor emite facturi cu valoarea serviciilor prestate sau a produselor livrate.Cele doua operatii sunt operatii diferite.In situatia in care cei doi sunt platitori de impozit pe micro in varianta propusa de dvs. se reduce baza de impozitare pentru impozit.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x