Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

factura fiscala stinsa cu bonul fiscal

Buna ziua,
Am o intrebare. Am avut o discutie cu cineva care tine evidenta contabila la o firma, comert cu amanuntul. Firma emite atat facturi cat si bonuri fiscale de pe casa de marcat. Acestia emit facturi si catre persoane fizice pe care ulterior(dupa cateva zile) le sting cu ajutorul bonului fiscal. Au creat o pozitie pe casa de marcat "cv factura", pozitie ce nu contine tva.
Se poate asa ceva? Eu stiam ca factura se poate emite pe baza bonului fiscal, si nicidecum asa cum procedeaza cei mai sus mentionati. Imi puteti spune daca este correct cum procedeaza, si daca da si legea carea da voie la aceasta procedura?

Va multumesc!

3 raspunsuri


la 03 Mar. 2014
Nu. In cazul in care firma respectiva este platitoare de TVA, pe raportul de casa de marcat trebuie sa apara si TVA-ul aferent operatiunii respective, chiar daca ulterior se va emite factura fiscala. In acest caz in contabilitate se va inregistra factura fiscala, iar bonul aferent facturii se va inregistra doar ca plata.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Mar. 2014
corectie "iar bonul aferent facturii se va inregistra doar ca INCASARE"
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Mar. 2014
Am sa completez....Firma emitenta este platitoare de tva. Daca emite factura catre o persoana fizica, in data de 15 a lunii, sa zicem, si bonul fiscal, se emite in data de 20 a lunii respective nu se dubleaza tva-ul? Inteleg ca in contabilitate se va inregistra bonul fiscal ca incasare a facturii respective, dar ce fac cu tva-ul atunci? Pentru ca el apare pe raportul z al casei de marcat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x