Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

factura de achizitii marfa intracomunitara

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea speta: am achizitionat marfa de la un furnizor de marfuri din Germania. Furnizorul mi-a emis factura cu tva si mentiunea ca atunci cand va ajunge dovada (un formular pe care sa il completam si sa il retrimitem cu posta sau email) ca acea factura a ajuns la sediul firmei (Romania) ne va storna actuala factura si reemite factura fara TVA. Este corecta inregistrarea contabila :
1.factura initiala (nefiind o achizitie intracomunitara) 371=401
2.stornarea facturii initiale 371=401 (in rosu)
3.factura finala (confirmata ca o achizitie intracomunitara) 371 = 401
4426=4427
Pozitia 1 si 2 se inregistreaza in D390?
Multumesc

3 raspunsuri


la 21 Iun. 2016
Nu este corect. Daca prezentati codul intracomunitar de tva, furnizorul are obligatia sa emita factura cu taxare inversa daca marfurile fac dovada transferului in alta tara comunitara. Facturarea cu tva, stornarea si refacerea facturii nu este posibil de inregistrat in formularul 390. Aveti contractul de furnizare cu destinatia in alta tara CE care daca se respecta inregistrarea in scopuri de tva intracomunitara obliga la efectuarea taxarii inverse.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Iun. 2016
Buna ziua, Dupa transmiterea catre furnizor a dovezilor solicitate inregistrarile contabile: 1. % = 401 valoare marfa+tva 371 valoare marfa 473 tva ce urmeaza a fi stornat 2. 401 = 473 - tva, sunt corecte? Inregistram operatiunea in D390? Multumesc frumos,
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Iun. 2016
Daca aveti ca document de intrare in gestiune factura eliberata de furnizor, stornarea si refacturarea presupun alte inregistrari in gestiune. Va rianta cea mai buna este eliberarea unei facturi proforme cu facturarea ulterioara.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x