Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Este obligatoriu auditul in cazul unei societati comerciale de inchirieri auto?


Este vorba de o societate comerciala, cod caen 7711 - Activitati de inchiriere si leasing de autoturisme si autovehicule rutiere usoare .
Intrebarea mea este daca pentru aceasta societate cu cifra de afacere de 800.000 lei suntem obligati sa auditam situatiile financiare???

Veniturile din inchirieri auto si leasing operational se inregistreaza in 706?
Creditarea administratorului valoare 50.000 lei, se poate face prin caserie, cu dispozitie de incasare si contract de creditare?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Adaugata in   Codul fiscal

3 raspunsuri


la 07 Oct. 2014
Organizatiile obligate sa efectueze un audit financiar conform legislatiei romanesti sunt societatile care, la inchiderea unui exercitiu financiar, indeplinesc cel putin doua din urmatoarele trei criterii: 1. au active totale peste 3.650.000 euro 2. au cifra de afaceri neta peste 7300000 euro 3. au un numar mediu de salariati in cursul exercitiului financiar mai mare sau egal cu 50, sau societatile de interes public ca: institutiile de credit, societatile de asigurare/reasigurare, entitatile reglementate si supravegheate de CNVM (Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare), societatile comerciale ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata, companiile si societatile nationale, persoanele juridice care apartin unui grup de societati si intra in perimetrul de consolidare de catre o societate-mama care aplica Standardele Internationale de Raportare Financiara, societatile de leasing, si persoanele juridice, altele decat cele de mai sus, care beneficiaza de imprumuturi nerambursabile sau cu garantia statului. Deci, pentru desfasurarea activitatii de leasing este obligatoriu auditul. In Normele privind inregistrarea in contabilitate a operatiunilor de leasing, in baza prevederilor art. VI de la titlul II din Legea nr. 99/1999, inregistrarea facturii emise de locator reprezentand ratele de incasat se inregistreaza: 411=% 706 4427 Iar contul 706 poate fi dezvoltat in analitic pe 706xx -venituri din redevente reprezentand amortizarea si 706xy -venituri din redevente reprezentand marja de profit. Creditarea societatii de catre administrator se poate face prin casierie sau prin virament in baza contractului de creditare, in schimb creditarea administratorului de catre societate nu este legala decat daca este prevazuta statutar ca obiect de activitate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Oct. 2014
Multumesc pentru raspuns insa nu imi este clar daca aceasta societate care nu este IFN ci SRL, cu CA de 800.000 lei este obligata sa-si auditeze situatiile financiare. Este societate de rent a car si are cateva contracte de leasing operational.(long term rental). Am citit articolul de lege, insa nu stiu daca s incadreaza sau nu. In lege scrie, nu se detaliaza particularitati..
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Oct. 2014
Pentru a derula contracte de leasing trebuie sa aveti aceasta activitate inregistrata. In opinia mea, daca nu se face referire la modul de constituire a societatii ci la activitatea desfasurata, consider ca auditul este obligatoriu.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x