Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Emitere factura ,conditionata de contract prestari servicii

Buna ziua,

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare.
In cadrul unui contract de lucrari incheiat cu primaria, firma noastra este subcontractanta a societatii care a castigat licitatia pentru efectuarea lucrarii. Avem contract incheiat cu aceasta firma in aceleasi conditii ca si contractul principal, incheiat intre firma castigatoare a licitatiei si primarie.
In cadrul acestui contract se specifica faptul ca facturarea se va face la finalizarea lucrarilor,ceea ce se aplica si pentru firma subcontractanta.
Dar noi am furnizat materiale de constructii din depozitul nostru, pe baza de aviz de insotire a marfii. Cand putem emite factura pentru materialele livrate pe baza de aviz fara a incalca prevederile codului fiscal ( pana in a 15-a zi din luna urmatoare faptului generator), atat timp cat suntem conditionati de contract sa facturam la finalizarea lucrarilor?

Va multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 18 Sep. 2014
Contractul incheiat intre primarie si antreprenorul general nu genereaza efecte directe catre subcontractori care pot incheia un contract cu alte clauze dacat cele ale antreprenorului general. Daca contractul pe care-l aveti este clar din punctul de vedere al materialelor si manoperei cu termene de livrare si de plata, nu ar trebui sa existe problema facturarii. In cazul in care facturarea trebuie facuta la finalizarea lucrarilor, ce garantie aveti pentru plata? Pentru faptul ca eliberati materialele pe baza de aviz, facturarea trebuie facuta in termenul legal, sau puteti proceda la incheierea unui contract de custodie pe durata lucrarilor urmand ca la final sa faceti facturarea.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x