Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

echivalarea calitatii de expert contabil

buna ziua ! mi sa spus ca sa aprobat o lege care permite echivalarea calitatii de expert contabil daca ai un master terminat pe contabilitate si o experienta de 5 ani pe postul de contabil. este adevarat? daca da as vrea sa stiu care sunt conditiile?
Adaugata in   Codul fiscal

2 raspunsuri


la 06 Ian. 2015
Calitatea de expert contabil nu poate fi dobandita decatin urma sustinerii unui examen organizat de catre asociatia abilitata prin lege, CECCAR. Echivalarea acestui master si a vechimii de 5 ani cu un examen nu cred ca este reala. Se poate sa fie o conditie noua adoptata de CECCAR de care nu stiu. La infiintare, pana cand s-a legiferat accederea in asociatie prin examen, se putea obtine calitatea de contabil sau expert in urma vechimii in activitate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Ian. 2015
1-CECCAR nu este o asociatie profesionala! 2-CECCAR este institutie de utilitate publica in scopul "gestiunii" profesiei contabile. In consecinta examenele de verificare a competentelor si aptitudinilor profesionale practice sunt menite a valida un prag al acestora si a da dreptul la recunoasterea publica a acestora in caz de depasire al acestui prag, prin acordarea dreptului ca persoana interesata si capabila profesional sa fie inscrisa in TAPLOUL CORPULUI, publica in M.Of. anual tocmai pentru a i se face publica recunoasterea acestor capaciatati si intsrinsec dreptul de exercitare a profesiunii in interes public. Cit despre a dobindirea calitatii profesionale a se citi http://ceccar.ro/ro/wp-content/uploads/2011/09/regulament-acces.pdf precum si http://ceccar.ro/ro/?page_id=996 Din care rezulta ca - "masteratul" inlocuieste examenul de acces la stagiu, iar - "doctoratul" inlocuieste stagiul.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x