Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

durata amortizare pentru un mijloc fix amortizat complet

Buna ziua,

La inmatricularea masinii pe societatea noastra, la sfarsitul contractului de leasing, a trebuit sa platim taxa de poluare. Taxa de poluare mareste valoarea mijlocului fix care este amortizat complet. Intrebare: pe ce durata se amortizeaza mijlocul fix in conditiile in care la data la care s-a platit taxa de poluare , era amortizat complet. Care este baza legala?

Multumesc
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 21 Mar. 2014
Conform pct. 51 alin. (1) din OMEF 3055/2009 costul de achizitie al bunurilor cuprinde pretul de cumparare, taxele de import si alte taxe (cu exceptia acelora pe care persoana juridica le poate recupera de la autoritatile fiscale), cheltuielile de transport, manipulare si alte cheltuieli care pot fi atribuibile direct achizitiei bunurilor respective. In costul de achizitie se includ, de asemenea, comisioanele, taxele notariale, cheltuielile cu obtinerea de autorizatii si alte cheltuieli nerecuperabile, atribuibile direct bunurilor respective.? Conform HG 2139/2004 pentru mijloacele fixe ce au fost complet amortizate, societatea urmeaza sa stabileasca o perioada normata de amortizare pentru investitia efectuata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x