Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Dividende-distribuire unui asociat

Buna ziua,Un SRL cu 2 asociati doreste distribuirea partii de dividende doar asociatului A,asociatul B nu doreste momentan ca partea lui sa fie distribuita.In actul constitutiv asociatii au parti egale 50%-50%.E corect p[rin Hotarare AGA sa i se distribuie 50% din profit doar asociatului A,partea cuvenita asociatului B sa ramana in contul 117 momentan.
Adaugata in   Codul fiscal

3 raspunsuri


la 14 Iul. 2017
Conform hotararii se distribuie dividende pentru care se calculeaza, declara si plateste impozit, distribuirea poate fi in mai multe etape, in functie de lichiditati.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Iul. 2017
La plata,da depinde de lichiditati,dar daca scrie 50-50 in actul constitutiv,si profitul e 100 lei,sunt obligata daca vreau sa platesc unui asociat 50 lei sa distrbui 50 lei dividende asociat A si 50 lei dividende asociat B,sa achit doar 50 lei asociatului A,si ale asociatului B ramana in cont sau pot sa distribui si sa platesc asociatului A si asociatului B sa distribui cand doreste dansul.De ex nu vrea sa le distrbui anul asta,pentru ca ar trebui sa plateasca impozit pana in 25.01.2018. Nu stiu daca trebuie sa fac distribuirea concomitent sau o pot face pe parcurs.Daca nu imi interzice legea acest lucru.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Iul. 2017
Nu este obligatoriu ca distribuirea dividendelor catre asociati sa fie la aceeasi data. Puteti plati catre un asociat iar pana la inchiderea exercitiului si celuilalt.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x