Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

dividende acordate de societate platitoare de impozit microintreprindere

In situatia unei societati platitoare de impozit microintreprindere se pot acorda dividende, din profitul net evidentiat in contul 121?
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 27 Mai. 2014
Conform Art.65 -67 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, dividendele se pot acorda societatilor comerciale indiferent daca sunt platitoare de impozit pe profit sau microintreprinderi dupa aprobarea situatiilor financiare anuale. Veniturile sub forma de dividende se impun cu o cota de 16% din suma acestora. Obligatia calcularii si retinerii impozitului pe veniturile sub forma de dividende revine persoanelor juridice,odata cu plata dividendelor catre actionari sau asociati. Termenul de virare a impozitului este panala data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care se face plata. In cazul dividendelor distribuite, dar care nu au fost platite acţtionarilor sau asociatilor pana la sfarsitul anului in care s-au aprobat situatiile financiare anuale, impozitul pe dividende se plateate pana la data de 25 ianuarie inclusiv a anului urmator.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x