Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Diurna agenti comerciali (soferi livratori)

Buna ziua,
In legatura cu diurna acordata (de ex. agentilor comrciali care livreaza marfa la divesi clienti), stiu ca se acorda la o distanta mai mare de 7 km si o durata de 12 ore. Dar de exemplu ei se intorc la firma a doua zi la ora 17:00, diurna se acorda integral sau partial.

In prima zi ei stau mai mult de 12 ore pe traseu. In acest caz se acorda diurna sau o indemnizatie ceva (in ce suma si in ce cont se inregistreaza).
Multumesc frumos!!!
Adaugata in   Codul fiscal Contabilitate

1 raspuns


la 28 Feb. 2014
Persoana care este delegatã într-o localitate situatã la o distantã mai mare de 5 km de localitatea în care îsi are locul permanent de muncã primeste o indemnizatie zilnicã de delegare, indiferent de functia pe care o îndeplineste. Indemnizatia se calculeazã si acordã numai dacã durata delegarii este de minim 12 ore. Numãrul zilelor calendaristice în care persoana se aflã în delegare se socoteste de la data si ora plecãrii pânã la data si ora înapoierii mijlocului de transport din si în localitatea unde îsi are locul permanent de muncã, considerându-se fiecare 24 de ore cât o zi de delegare. Cheltuiala cu diurna este deductibila in limita a 2.5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice potrivit art. 21 alin. (3) lit. b din Codul fiscal . Suma care depaseste nivelul de deductibilitate, incepand cu 1 februarie 2013, conform prevederilor OG nr. 8/2013 este avantaj in natura supus contributillor sociale obligatorii si impozitului pe venitul din salarii. Potrivit art. 9 din HG 1860/2006, indemnizatia zilnica de delegare si detasare in Romania care este 13 lei, iar nivelul maxim deductibil este 32.5 lei (13x 2,5) conform art. 21 alin. (3) lit. b din Codul fiscal . Pentru justificarea necesitatii deplasarii sau delegarii se intocmeste Ordinul de deplasare (delegatie) cod 14-5-4, reglementat de prin OMFP 3512/2008 privind documentele financiar-contabile.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x