Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

detasare persoana fizica nerezidenta

O persoana juridica italiana detaseaza in Romania pentru 24 luni o persoana fizica italiana ,trimite firmei din Romania formularul A1privind contributiile sociale achitate in Italia si certificatul de rezidenta fiscala italiana. Care sunt impozitele si taxele pe care trebuie sa le plateasca firma romaneasca si documentele de sedere si de inregistrare fiscala pe care trebuie sa le intocmeasca persoana fizica italiana ?
Va multumesc
Georgeta Neamtu
Adaugata in   Codul fiscal Impozit venit

1 raspuns


la 20 Nov. 2014
Reglementarea detasarii persoanelor fizice straine pe teritoriul Romaniei, are ca baza legala Ordonanta 25/2014 care stabileste conditiile. Prin aceasta se specifica obligativitatea obtinerii unui aviz de angajare/detasare eliberat de Inspectoratul General pentru Imigrari si stabilirea categoriei de munca si calificarea acestuia. In acest caz, angajatorul care incadreaza in munca un strain trebuie sa respecte conditiile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, sa declare si sa achite taxele si impozitele salariale aferente veniturilor obtinute de persoana fizica pe teritoriul Romaniei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x