Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deschiderea procedurii de faliment

Buna ziua.
Avand in vedere ca pentru a putea deduce ajustarile pentru depreciere in limita unui procent de 100% din valoarea creantelor, trebuie sa fie respecate cumulativ o serie de conditii astfel incat la persoana juridica asupra careia este declarata procedura de deschidere a falimentului CREANTELE SA NU FIE GARANATATE DE O ALTA PEERSOANA.
M-ar interesa daca in cadrul procedurii de faliment s-a angajat raspunderea patrimoniala a administratorului, acest fapt poate fi considerat garantare a creantei ?
Multumesc.

3 raspunsuri


la 25 Apr. 2017
Alocarea raspunderii patrimoniale a administratorului in cazurile de faliment este ca o girare a firmei cu patrimoniul personal, diferenta datoriilor neachitate dupa lichidarea patrimoniului firmei urmand a se recupera din executarea patrimoniului personal al administratorului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Apr. 2017
Multumesc pentru raspuns. Nu lucrez in domeniul fiscal dar am citit ca se pot constituii provizioane de 100% la anumiti debitori daca sunt intrunite conditii precum s-a declarat procedura de deschidere a falimentului in baza unei hotarari, creantele nu sunt garantate de catre o alte persoana etc. De aceea nu sunt lamuirit daca se pot constituii aceste provizioane in situatia unui debitor aflat in procedura de faliment in cadrul careia s-a dispus angajarea raspunderii patrimoniale a administratorului?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 25 Apr. 2017
Provizioanele trebuie constituite pentru toate facturile neachitate in termenul legal. In cazul falimentului se deduce integral daca este hotarare definitiva, iar provizionul poate fi integral.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x