Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

definitivarea si plata impozitului pe profit-trim.IV.2013

Exista o exceptie pentru contribuabilii care definitivau inchiderea exercitiului financiar anterior pana la data de 25 februarie a anului urmator-acestia nu aveau obligatia declararii impozitului pe profit aferent trimestrului IV pana la 25.01,ci depuneau numai Declaratia 101 pana la data de 25.02.
Este valabila in continuare aceasta exceptie(art.35 alin(1) Cod fiscal)?
Va multumesc
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 15 Ian. 2014
Aceasta prevedere era valabila inainte de aparitia prevederilor legale, mentionate de mine in raspunsul anterior. Altfel spus, pentru trim IV definitivarea impozitului se face prin depunerea declaratiei 101 care are termen limita 25.03.2014. Pentru luna decembrie 2013, nu se mai depune declaratia 100 pana la 25.01.2014 pentru impozitul pe profit. Aveti in vedere prevederile art. 34 din codul fiscal. art. 35 alin 1 are urmatorul continut: "(1) Contribuabilii au obligatia sa depuna o declaratie anualA de impozit pe profit pana la data de 25 martie inclusiv a anului urmator, cu exceptia contribuabililor prevazuti la art. 34 alin. (5) lit. a) si b), alin. (14) si (15), care depun declaratia anuala de impozit pe profit pâna la termenele prevazute în cadrul acestor alineate"
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x