Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deductibilitatea gratuitatiilor

La o societate care se ocupa cu vanzare de pizzasau diverse produse de fast food are in oferta : la cumpararea unui produs se ofera al doilea produs gratis, acest lucru se intampla cu diverse ocazii sarbatori...nu in fiecare zi. Cum pot sa scad din gestiune produsele care apartin produsului oferit gratis ma refer la inreg. contabilesi daca valoarea este considerata deductibila fiscal.
Adaugata in   Codul fiscal

2 raspunsuri


la 14 Dec. 2011
Reducerile comerciale acordate de furnizor si inscrise pe factura de achizitie, reduc costul de achizitie al bunurilor. Vezi art.51 din OMFP 3055/2009 cu modificarile si completarile ulterioare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Dec. 2011
O speta cu mai multe "capcane". ::. Pe scurt: Daca utilizati casa electronica de marcat fiscala si emiteti bonuri fiscale pentru bunurile vandute catre populatie, contravaloarea produselor oferite gratuit pentru stimularea vanzarilor nu se inregistreaza in acest documt bon fiscal intrucat nu genereaza incasari. Corect este intocmirea si a unei facturi fiscale in care aceste bunuri sunt trecute cu valoarea 0. Avand in vedere ca se modifica pretul de vanzare acesta devine practic 0 trebuie corectata in acest sens si nota de receptie aferenta achizitionarii acestor bunuri. Aceste bunuri nemaifiind considerate marfuri ser opereaza in contabilitate si inregistrarea lor in conturile specifice se scot din contul 371 si se introduc pe alt cont de stocuri, - de vazut care e cel mai indicat. Si da, ca regula generala, cheltuielile cu aceste produse sunt deductibile fiscal, nu se colecteaza TVA si nici nu se ajusteaza baza pentru TVA dedusa la achizitionare, aceste operatiuni fiind considerate ca efectuate in scopul realizarii de venituri si de operatiuni taxabile. De analizat art.21, alin.2, lit.d si art.128, alin.8, lit.e din Codul fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x