Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

deductibilitatea chetuieli tva reparatii cladiri

Buna ziua!
Buna ziua!


Societatea efectueaza lucrari de reparatii la o cladire ce este inchiriata in regim de scutire tva. Inregistrarile sunt urmatoarele:
611 = 401 10.000
4426=401 2400
611= 4426 2400

TVA- UL nu este deductibil, dar cheltuiala 10000 + 2400 = 12400 lei este deductibila, sau doar 10000 ?

Multumesc!
Maria
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 20 Oct. 2014
In functie de natura si complexitatea lucrarilor, din punct de vedere contabil trebuie sa aveti in vedere faptul ca valoarea lucrarilor se poate inregistra prin selectarea uneia din urmatoarele alternative: - pe cheltuieli de exploatare prin inregistrarea cheltuielilor direct prin debitul contului 611 - cheltuieli cu intretinerea si reparatiile, in corespondenta cu creditul contului 401-furnizori - pe investitii prin inregistrarea valorii materialelor achizitionate prin debitul contului 3021 -materiale auxiliare, in corespondenta cu creditul contului 401- furnizori si cheltuiala pe masura consumarii prin 6021 = 3021 In cazul TVA pentru materialele achizitionate in vederea efectuarii investitiei sau reparatiei, se accepta exercitarea dreptului de deducere inscrisa pe facturile emise de furnizori in situatia in care amenajarea/modernizarea/reparatia bunului imobil este destinata realizarii de operatiuni impozabile. Regula generala prevede ca suma TVA aferenta unei achizitii de bunuri este deductibila numai in situatia in care bunul respectiv este destinat realizarii de operatiuni taxabile, neimpozabile sau scutite cu drept de deducere, conform reglementarilor art. 145 alin. 2 lit a,b,c. In cazul dumneavoastra, daca cladirea este utilizata in vederea desfasurarii activitatii societatii, TVA este deductibila.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x