Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deductibilitatea cheltuielilor cu utilitati si TVA aferent

Procedurile contabile si fiscale privind speta in care este anulata inregistrarea in scopuri de TVA, le cunoastem. Insa, societatii in discutie nu i s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA, este in continuare platitoare de TVA . (In decontul de TVA au fost ceva rulaje, iar societatea nu a cerut anularea inregistrarii, chiar daca cifra de afaceri permitea acest lucru.)
Problema este daca, in conditiile in care nu s-a realizat cifra de afaceri in sensul impozitului pe profit, (cont 701......708), ci au existat doar cateva vanzari de acive (cont 758), cheltuielile inregistrate cu utilitatile pot fi considerate a fi deductibile (efectuate in scopul realizarii de venituri), iar TVA aferent deductibil poate fi dedus?

Dumneavoastra cum considerati ca va interpreta fiscul aceasta situatie atipica, in care societea nu are activitate in cursul unui an fiscal (nu poate sa declare sistata activitatea, deoarece inregistraza cheltuieli cu dobanzi la credite), dar inregistreaza cheltuieli cu utilitati si salariale? Va considera ca aceste cheltuieli trebuie sa fie considerate nedeductibile la calculul impozitului pe profit? Dar TVA-ul aferent deductibil, va putea fi dedus?

Va multumesc.
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x