Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

deductibilitate factura de penalzari contracte comerciale

Buna ziua,
Am urmatoarea speta , am primit de la un client o factura de penalizare cf ctr....relatiile contractuale dintre noi sunt de prestari servicii de paza umana , imi este si client si furnizor..... intrebarea mea este daca pot refuza inregistrarea acestei facturi ..cum ma pot apara in fata unui control neinregistrand factura?.......atat timp cat in contract nu sunt stipulate aceste penalizari nu poate dovedi deoarece noi ne am respectat obligatiile contrctuale.........Conform omfp1802/2014 penalizarile din contractele comerciale sunt deductibile la calculul impozitului pe profit....avand in vedere acest aspect eu practic neinregisttrand aceasta factura platesc un impozit mai mare statului,,,,sau sunt obligata sa o introduc fiind emisa e firma apeland la alte cai de atac in justitie ......Daca in ctr nu apar aceste penalizari stipulate si ipotetic o accept ea devine nedeductibila?Va multumesc anticipat !
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 18 Dec. 2020
Pentru firma dumneavoastra sunt mai multe etape. In primul rand, cazul in care factura are penalitati care nu sunt prevazute in contract, aceasta trebuie returnata/ nu trebuie primita. Daca sunt justificate penalizarile, ar trebui sa inregistrati factura ca in curs de clarificare urmand sa solicitati stornarea acesteia.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x