Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

deductibilitate cheltuieli tva spatiu inchiriat

Buna ziua!

Societatea inchiriaza in regim scutire fara drept de deducere spatii de locuit.
A decis efectuarea de lucrari de modernizare. Tva-ul va fi nedeductibil. Va rog sa imi spuneti daca cheltuiala cu TVA-UL este sau nu deductibil?

Multumesc!
Maria
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 03 Oct. 2014
Lucrarile de modernizare pentru spatii care sunt folosite in scopul desfasurarii activitatii de inchiriere vor fi inregistrate cu taxa nedeductibila, daca lucrarile sunt facute doar pentru spatiile inchiriate in regim de scutire, altfel urmeaza ca la finalul lucrarilor sa aplicati pro rata. Utilizarea metodei de exercitare a dreptului de deducere a TVA pe baza de pro rata nu este obligatorie in situatia in care achiziţiile aferente spatiului inchiriat in regim de scutire fara drept de deducere pot fi delimitate astfel incat sa nu se exercite dreptul de deducere a sumei TVA deductibile inscrise in facturile primite de la furnizori sau prestatori. Pentru suma TVA inscrisa in facturile prestatorilor care executa modernizarea bunurilor imobile care sunt destinate inchirierii prin aplicarea regimului de scutire fara drept de deducere a TVA, orice persoana impozabila poate sa aleaga una din urmatoarele variante: -sa nu exercite dreptul de deducere a TVA din facturile furnizorilor in masura in care aceste cladiri sunt destinate integral operatiunilor de inchiriere in regim de scutire -sa exercite integral dreptul de deducere a TVA pe parcursul perioadei in care bunurile sunt inchiriate in regim de scutire fara drept de deducere, dar, in ultima luna sa efectueze regularizarea TVA dedusa prin aplicarea pro-rata doar in situaţia in care achizitiile de bunuri si servicii nu pot fi alocate corect asupra operatiunilor taxabile cu drept de deducere a TVA si asupra celor scutite fara drept de deducere.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x