Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deductibilitate cheltuieli constituire PF

Buna ziua. Cum anume inregistrez cheltuielile de constituire efectuate in decembrie 2012, PF in curs de infiintare, care a capatat personalitate juridica in ianuarie 2013? Le pot inregistra in RJIP in ianuarie 2013 integral deductibile? Fac mentiunea ca am infiintat un cabinet de avocatura. Aceaste cheltuieli se supun amortizarii? si atunci ce inregistrez? Cheltuielile mele au fost de aproximativ 2200 lei. Si mai am o mare nedumerire. Daca tin evidenta contabila utilizand un program indormatic, mai am obligatia completarii RJP? Este corect daca as trece in RJP doar totalul lunar la incasari si la plati? Multumesc anticipat

3 raspunsuri


la 29 Mai. 2013
Buna seara, Contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente sunt nevoiti : -sa organizeze contabilitatea in partida simpla, respectand reglementarile evidentei contabile -sa completeze Registrul-jurnal de incasari si plati, Registrul inventar cat si alte documente contabile Persoanele fizice autorizate pot utiliza toate formularele sau doar o parte, in functie de activitatea desfasurata. Inregistrarea veniturilor in contabilitate in partida simpla se tine in functie de tipul veniturilor, respectiv : -venituri din activitati de comert -venituri din profesii libere -alte venituri Contribuabilii care realizeaza venituri dintr-o singura activitate trebuie sa treaca totalul veniturilor in Fisa pentru operatiuni diverse, iar cei care incaseaza in numerar toate veniturile , le pot evidentia numai in Registrul de incasari si plati. Fisa pentru operatiuni diverse nu mai este obligatorie in acest caz. Contribuabilii trebuie sa intocmeasca , in functie de activitatea desfasurata, de frecventa incasarii sau de tipul serviciilor prestate, formularele Factura, Factura fiscala, sau Chitanta. PFA sunt obligati in relatiile cu persoanele juridice sa intocmeasca factura pentru sumele incasate, atat pe baza de chitanta, bon fiscal cat si prin banca. PFA sunt obligati in relatiile cu persoanele fizice sa intocmeasca factura , iar chitanta este intocmita doar in cazul incasarii in numerar. Evidenta cheltuielilor in contabilitate se tine in functie de felul acestora, astfel ca putem distinge : -cheltuielile in interesul direct al activitatii -cheltuieli de sponsorizare -cheltuieli de protocol -alte cheltuieli deductibile Persoanele fizice juridice au obligatia completarii unor registre obligatorii , respectiv : -Registrul-jurnal de incasari si plati- in care contribuabilii inregistreaza operatiunile efectuate. Acest registru este intregistrat la organele fiscale. -Registrul inventar – in care se inregistreaza bunurile achizitionate sau realizate, fiind de asemenea inregistrat la organele fiscale. -Registrul unic de control – solicitarea acestui registru se face in termen de 30 de zile de la constituirea punctului de lucru. -Registrul de evidenta a salariatiilor – in cazul in care PFA au angajati , trebuie sa completeze acest registru si sa-l inregistreze la inspectoratul de munca de pe raza teritoriala a sediului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Mai. 2013
Multumesc. Dar eu tot nu am inteles care sunt raspunsurile concrete, simple si clare la intrebarile mele. Daca a-ti putea raspunde punctual, va multumesc anticipat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 31 Mai. 2013
Se inregistreza fiecare factura, chitanta, bon fiscal, la sfarsitul lunii, programul informatic scoate RJIP care trebuie semnat, stampilat si indosariat avand in spatele fiecarei luni atasate documentele pe care le-ati introdus.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x