Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deductibilitate cheltuieli chirie

O societate a incheiat un contract de inchiriere imobil cu o persoana fizica, iar aceasta refuza inregistrarea contractului la ANAF. Acest document neinregistrat la ANAF da dreptul societatii de a inregistra cheltuiala cu chiria deductibila la calculul impozitului pe profit?
Va multumesc. I.Baicu
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 26 Feb. 2013
Buna ziua, In termen de 15 zile de la data incheierii, locatorul persoana fizica ar trebui sa inregistreze contractul la Administratia Financiara aflata in raza teritoriala unde isi are domiciliul. Impozitul este in valoare de 16% si se calculeaza din cota de 75% din valoarea chiriei incasate. Cuantumul de 25% din valoarea chiriei este presupusa a fi o cheltuiala deductibila in legatura cu intretinerea spatiului si nu se impoziteaza. In cazul in care locatorul este o persoana juridica, contractul de inchiriere nu trebuie inregistrat la Administratia Financiara intrucat impozitarea societatilor comerciale se face in alt regim fata de cel pentru persoanele fizice. Chiriasul nu are nicio legatura cu obligatia proprietarului de a se inregistra la Fisc, in schimb proprietarul are obligatia de a plati impozit, indiferent ca are contract scris sau nu. Proprietarul care nu se inregistreaza ca platitor de impozit face evaziune fiscala. Chiriasul poate inregistra cheltuiala cu chiria deductibila.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x